Thursday, June 17, 2010

Terengganu Buru Juara Haktrik SUKMA

TERENGGANU BURU KEMENANGAN HATRIK

Terengganu enggan mendabik dada untuk meraih pingat emas buat kali ketiga berturut-turut dalam acara bola sepak Sukan Malaysia (Sukma) kerana lawannya Selangor tetap mempunyai kelebihan.

Atas kertas reputasi Terengganu dianggap cukup ampuh apabila menepati ramalan melangkah ke perlawanan akhir di Stadium Hang Tuah malam esok.

Berbekalkan kelebihan tanpa melepaskan sebarang gol sejak perlawanan pusingan awal hingga ke separuh akhir, ia cukup jelas membuktikan betapa benteng mereka cukup kental.

``Walaupun Terengganu dianggap sebagai pilihan untuk menang emas tetapi suasana perlawanan akhir cukup berbeza berbanding daripada saingan awal. ``Lagipun, Selangor adalah skuad yang cukup kental dan mereka mara ke akhir kerana mereka tetap mempunyai skuad yang cukup mantap,'' kata Pengurus Pasukan, Ahmad Awang.

Terengganu melangkah ke perlawanan akhir buat kali ketiga berturut-turut selepas menewaskan Wilayah Persekutuan 4-5 menerusi penentuan sepakan penalti di Stadium Hang Tuah, petang semalam.

Ujarnya, beliau tetap menganggap peluang skuad Terengganu adalah 50-50 walaupun sejak dari awal mereka diletakan sebagai pilihan untuk mengekalkan emas yang dimenangi pada temasya dua tahun lalu.

``Saya lega tidak ada sebarang kecederaan serius melanda kesebelasan utama dan kita akan menurunkan barisan terbaik berdepan Selangor,'' katanya.

No comments:

Post a Comment