Friday, April 30, 2010

Khalid Sertai T-TeamKEHADIRAN Khalid (depan) bakal menambah sengat di barisan serangan pasukan T-Team.


PASUKAN berstatus kelab, T-Team mendapat suntikan semangat pada baki kempen Liga Malaysia musim ini apabila bakal mendapat khidmat bekas penyerang kebangsaan, Khalid Jamlus, lapor MUSTAPA LAKAWA.

Pemain kelahiran Kuala Lumpur itu yang pernah menyarung jersi Perak, Selangor dan Kelantan akan menyertai T-Team daripada pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM).

Penghijrahan Khalid ke T-Team dipercayai ekoran kontroversi yang tercetus pada Januari lalu.

Dalam masa yang sama, kehadiran Khalid juga amat diperlukan T-Team untuk mengisi kekosongan di bahagian jentera serangan selepas Hairuddin Omar berhijrah ke Kelantan pada penghujung musim lalu.

Difahamkan, Khalid yang juga bekas pemain skuad Olimpik 2000 akan menandatangani perjanjian bersama T-Team dalam masa terdekat untuk kontrak sehingga penghujung musim ini.

Ini bermakna, pemain berpengalaman berusia 33 tahun itu akan beraksi dalam skuad T-Team untuk baki 13 perlawanan Liga Super musim ini.

Ketika ini, T-Team yang berada di tangga kesepuluh Liga Super bergantung harap kepada sentuhan dua penyerang, Mohd. Haris Safwan dan Abdul Hadi Yahya.

Haris, penjaring terbanyak Liga Perdana musim lalu kini telah meledak empat gol dalam kempen Liga Super sementara Hadi yang dibawa masuk dari Kuala Lumpur telah menjaringkan tiga gol.

No comments:

Post a Comment