Sunday, March 25, 2012

Lion Tercedera


Terengganu yang merupakan juara Piala FA pada 2000 dan 2011 hanya mampu mencatatkan kemenangan tipis, 1-0 ketika bertemu Lions XII dari Singapura di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.


Pemain tengah skuad Penyu Joseph Kalang Tie muncul wira pasukan apabila menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-65. Gol tersebut berpunca daripada sepakan Kalang Tie yang terkena pemain pertahanan pelawat, Sevki Sha'ban sebelum menerjah jaring untuk menewaskan Hyrulnizam Juma'at di gawang Lions XII.


Pasukan pelawat sebelum itu ditimpa malang apabila pemain pertahanannya Hariss Harun dikenakan kad merah oleh pengadil perlawanan Syed Azhar Syed Kamar kerana menyiku penyerang import skuad Penyu dari Liberia Francis Forkey Doe pada minit ke-53.Turun sebagai pasukan pilihan, anak buah Mat Zan Mat Aris nyaris merobek jaringan pelawat seawal minit pertama menerusi Francis Forkey Doe namun digagalkan pertahanan lawan.Anak buah V Sundramoorthy cuba bangkit memberi tentangan pada separuh masa kedua, namun keampuhan benteng pertahan Sang Penyu menjadi penghalang kepada jentera penyudah Lions XII.

No comments:

Post a Comment