Thursday, October 27, 2011

Terengganu Di Puncak Liga MalaysiaSemangat pasukan penyu berada di kemuncak untuk bawa pulang Piala Malaysia dengan menewaskan Negeri Sembilan di perlawanan akhir piala berprestij itu Sabtu ini.

Pengurus pasukan Terengganu, Datuk Che Mat Jusoh berkata, semangat pemain begitu tinggi dan ”penyu tidak akan menanggis lagi” serta akan mengusung balik piala itu dengan mengalahkan Negeri Sembilan.

"Diharap pada pertandingan akhir nanti semangat pemain Terengganu akan sampai ke kemuncak,” katanya ketika diminta mengulas persiapan pasukannya menghadapi perlawanan tersebut.

Che Mat yang juga Yang Dipertua Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu sangat berpuashati dengan persediaan pasukannya dan semua pemain utama berada dalam keadaan bersih daripada sebarang penggantungan.

Katanya, jurulatih Irfan Bakti sedang mengatur strategi bagi memastikan Piala Malaysia yang pertama kali dimenangi Terengganu 10 tahun lalu akan kembali ke Terengganu.

"Kejayaan itu tambah menyinar lagi apabila kerajaan negeri memberi sokongan padu kepada pasukan negeri terutama sekali Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said,” katanya.

Begitupun, Che Mat tidak menafikan kehebatan pasukan Negeri Sembilan yang gagal menjuarai kejohanan tahun lepas setelah kalah kepada Kelantan dalam perlawanan akhir.

Beliau berkata bagi Terengganu mengalahkan pasukan hebat merupakan satu pengalaman berharga seperti dilakukan ke atas Selangor dan Kelantan di peringkat suku akhir dan separuh akhir.

No comments:

Post a Comment