Sunday, October 9, 2011

TTeam Diramal Langkah Lebih JauhNAIB juara musim lalu, Negeri Sembilan dan kelab dari Terengganu, T-Team diramal bakal mengatasi lawan masing-masing, FELDA United dan Sabah pada saingan suku akhir Piala Malaysia, malam esok.

Jika itu berlaku, mereka bagaimanapun terpaksa bertembung di separuh akhir dan hanya satu pasukan bakal beraksi di pentas final, 29 Oktober depan menentang sama ada juara bertahan Kelantan, Terengganu, Selangor atau Perak. Namun itu hanyalah ramalan awal tiga jurulatih yang pasukan mereka sudah pun menamatkan cabaran di tangga ketiga kumpulan masing-masing, Wan Jamak Hassan (Kedah), Abdul Rahman Ibrahim (PKNS) dan Razip Ismail (Kuala Lumpur). Jika FELDA United gagal memanfaat kelebihan laman sendiri pada aksi pertama, saya rasa Negeri Sembilan akan layak berdasarkan pengalaman mereka beraksi di peringkat tertinggi selepas dua kali mara ke final sebelum ini.

Tapi jika T-Team dapat meneruskan rentak selepas hambar pada Liga Super, mereka mampu mara ke final kerana memiliki ramai pemain berpengalaman. Saya mahu lihat pasukan kelab di final, kata Wan Jamak yang memilih Selangor atau Kelantan untuk satu lagi slot di final.

Abdul Rahman pula memilih Selangor, Terengganu, Negeri Sembilan dan T-Team ke separuh akhir berdasarkan kemampuan dimiliki setiap pasukan berkenaan.

Jika Selangor nak main dan bawa pulang piala musim ini, mereka perlu atasi Perak. Terengganu dan Kelantan pula, sepatutnya mereka jumpa di final tetapi saya rasa kelebihan sedikit berpihak kepada Terengganu dari segi barisan pemain mereka, ujarnya.
Razip pula berpendapat, Perak dan T-Team mampu melangkah ke separuh akhir tetapi Terengganu dan Negeri Sembilan lebih memiliki barisan berkualiti untuk ke final.

Saya memilih Terengganu dan Negeri Sembilan kerana dari awal mereka menunjukkan aksi konsisten. Kami pernah berdepan T-Team dan Selangor tetapi tidak nampak kekuatan sebenar mereka, kata Razip.

No comments:

Post a Comment